Naše maso

Naše maso beef sausages

ca. 0.59 kg

7 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 218.00 CZK 369.90 /kg

Delivery within 60 minutes

80+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Hovězí párky prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Obvykle se do hovězích párků přidává malý podíl tučného vepřového. V Amase je ovšem připravují výhradně z hovězího masa. Díky jemnému, „máslovému“ loji z masa jalovic a volů mají výraznou, intenzivní chuť a jsou opravdu syté. Jestli běžně sníte dva párky, hovězí párek z čestru vám bude stačit jen jeden.

Balení obsahuje 8 nožiček párků (cca 600 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Párky, uzenky

Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.

Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky.

Použití

Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.V Našem mase je podávají horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky. A jak je ohřívají? Hodí je do horké (80 °C) vody a počkají, až vyplavou a napruží se. To je za ně správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou.


O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 7 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso80 %
Hovězí lůj15 %
Koření
Dusitanová solící směs
Černý pepř
Sladká paprika
Zázvor
Muškátový květ
Čerstvý český česnek
Cukr
Skopové střívko
E250 - Dusitan sodný

Nutritional values per 100 g

Energy value1069 kJ/258 kCal
Fats21 g
including saturated fatty acids11 g
Carbohydrates0.1 g
including sugars0.1 g
Protein16 g
Salt1.8 g
Fibre g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.