• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 BÁBOVKOVÁ FORMA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 300 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 150 g nahrubo nakrájených vlašských ořechů
  • 50 g kakaa
  • moučkový cukr na posypání hotové bábovky
  • hrubá mouka na vysypání formy

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Bábovkovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2V rendlíku rozehřejeme máslo. Pět vajec rozdělíme na žloutky a bílky do dvou misek. Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, máslo, mouku, nakrájené ořechy a kakao. Vše důkladně promícháme a nakonec opatrně po částech vmícháme sníh z bílků.
  • 3Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35–40 minut. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy na mřížku. Po vychladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Tip
Sníh z bílků musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru nevypadne z misky. Po upečení zapíchněte do bábovky špejli. Pokud se na špejli objeví lepivé těsto, pečte bábovku dalších 5 minut a test se špejlí zopakujte. Nejde-li bábovku vyklopit, přikryjte obrácenou formu studenou mokrou utěrkou. Po chvilce se sama uvolní. Takovou pomoc ovšem nebudete potřebovat, když formu důkladně vymažete sádlem místo oleje nebo másla. Můžete ji také místo mouky vysypat strouhankou. Do těsta můžete přidat rozinky. Ještě horkou bábovku můžete potřít rozehřátým máslem a ihned posypat moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU