Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g listového těsta
  • 6 ks bílého chřestu
  • 1 žloutek
  • Rostlinný olej (na smažení)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PARMEZÁNOVÝ DIP

  • 100 g domácí majonézy
  • 40 g zakysané smetany
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce plnotučného mléka
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Škrabkou na brambory z chřestu oloupejte vrchní vrstvu. Špičku nechte neoloupanou. Všechny oloupané chřesty si dejte na pracovní plochu a zarovnejte špičky k sobě a konce odřežte tak, abyste měli všechny stonky stejně velké. Tím se zbavíte i dřevnatých konců, které by mohly být i pro upečení pořád tvrdé.
  • 2Listové těsto rozbalte na pracovní plochu. Pokud máte těsto nevyválené, rozválejte ho na tloušťku asi 1-2 mm.
  • 3Těsto nařežte na delší obdélníky zhruba 3 krát širší než je šířka stonku chřestu a o 2- 3 cm delší než je délka chřestu.
  • 4Na obdélnik položte chřest tak aby špička vyčuhovala přes těsto. Jednu delší stranu těsta potřete žloutkem. Spodní, krátkou stranu těsta přehněte přes konec chřestu. Chřest osolte, opepřete a srolujte do těsta. Takto připravte všechny chřesty a dejte je na 10 minut do mrazáku.
  • 5Nakonec je usmažte v dobře rozpáleném oleji dozlatova.

POSTUP NA DIP

  • 1Do misky dejte majonézu a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Přidejte ocet a mléko a parmezán. Promíchejte, ochutnejte a dle potřeby osolte a opepřete.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY

SUROVINY NA PARMEZÁNOVÝ DIP