Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g moučných brambor
  • 100 g hrubozrnné soli
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 50 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 100 g másla
  • 10 g cukru krupice a cukr krupice na doslazení švestek
  • 12 švestek
  • 3 plátky toustového chleba
  • 2 vejce
  • 8 lžic moučkového cukru
  • 8 lžic mletého máku
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Brambory omyjeme, osušíme, ale neloupeme. Do pekáčku nasypeme hrubozrnnou sůl a na ni posadíme brambory. Pekáček dáme do trouby a brambory pečeme 45 minut. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme najemno.
  • 3Z toustového chleba odkrojíme kůrku, střídku nadrolíme a smícháme ji s tvarohem. Přidáme nastrouhané brambory, špetku soli, cukr, vejce a 50 g mouky. Pokud je těsto moc řídké, přimícháme další mouku. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 15 minut odležet do lednice. Ne déle, zřídlo by.
  • 4Švestky podélně rozkrojíme a vypeckujeme. Pokud jsou kyselé, do středu každé švestky dáme 1 lžičku cukru a přiklopíme druhou polovinou.
  • 5Pracovní desku posypeme moukou a těsto na ní vyválíme do válečku. Rozdělíme ho na 12 kusů. Z každého kusu vytvarujeme placku, švestku do ní zabalíme a pečlivě vytvarujeme kulatý knedlík. Takto připravené knedlíky vkládáme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Knedlíky vaříme 7 minut.
  • 6Mák smícháme s moučkovým cukrem. V pánvi rozehřejeme máslo a uvařené knedlíky v něm obalíme. Na talíři knedlíky posypeme směsí máku a cukru.
Tip
Brambory upečené ve slupce na soli tímto způsobem zbavíte vody. Hrubá mořská sůl během pečení vodu z brambor vytáhne. Brambory ale můžete jen uvařit ve slupce v osolené vodě. Horké je oloupete a necháte vychladnout. Budete muset přidat více mouky a těsto zpracovat co nejrychleji, bez odležení v lednici. Jinak zřídne.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU