Lagris

Lagris Cizrna

450 g
47,90 Kč 106,44 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Argentina, Austrálie, Bulharsko, Kanada, Etiopie, Francie, Itálie, Kazachstán, Rumunsko, Rusko, Turecko, Ukrajina, USA,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Cizrna je luštěnina žluté až žlutohnědé barvy s jemnou oříškovou či kaštanovou chutí. Pochází z Asie, ale dnes se pěstuje v celé jižní Evropě.

Je vysoce hodnocená především pro svůj obsah bílkovin. I po uvaření si uchovává svou křupavou konzistenci. Výtečně se tedy hodí do salátů, jako příloha k masu, k těstovinám i k přípravě pomazánek, nádivek a moučníků. Nejznámější pomazánkou z cizrny je hummus – pyré s česnekem, sezamovým krémem a citronovou šťávou.

Použití

Přebranou a propláchnutou cizrnu namočte na 12 hodin do většího množství vody. Vařte doměkka a solte dle chuti před úplným změknutím.

O výrobci

Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků. 

V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Výrobce

Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota

Složení

Cizrna

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1300 kJ/310 kCal
Tuky4.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g
Sacharidy32 g
z toho cukry2.7 g
Bílkoviny21 g
Sůl0.01 g
Vláknina28 g