Noptaste Mat Kimchi

300 g
119,90 Kč 399,67 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Kimchi (čti „kimči“) je přírodně fermentovaný zeleninový salát kyselé a pikantní chuti. Pochází Koreje, první zmínky o něm jsou 3000 let staré. Hlavní součástí je čínské zelí, bílá ředkev, případně další zelenina, koření a sůl. Koření představují zpravidla červené chilli papričky mleté, zelená cibule kuchyňská, česnek, zázvor a nakládané rybí omáčky. Kimchi můžeme označit za vynikající zdroj vitamínů a minerálů, prostředek k udržení zdravého trávícího systému. Stimuluje také chuť k jídlu a celkovou vitalitu. Právem je řazeno mezi pět nejzdravějších potravin světa, obsahuje řadu zdraví prospěšných složek jako je vláknina, probiotika (laktobacily), vitaminy (A, B, C), antioxidanty, enzymy, kapsaicin, vápník.

Použití

„Noptaste Kimchi“ je vyráběno z  přírodních surovin bez přidání jakýchkoli stabilizátorů či konzervantů. Je „živou potravinou“ konzervovanou pouze přírodním anaerobním kvašením. Konzumuje se samotné jako příloha, salát, je možné je z něj připravovat i teplá jídla (např. výborná polévka).

O výrobci

Firma Noptaste od konce roku 2014 vyrábí produkty v plně vybavené výrobně pod dohledem Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Krajské hygienické stanice JMK. Jejím zásadním principem je požadavek na kvalitu výrobku takový, aby stále chutnal a abychom věděli, že jsou v něm vždy jen ty nejkvalitnější suroviny a poctivá práce.

Skladování

Přestože je Kimchi konzervováno kyselinou mléčnou vzniklou fermentací, je žádoucí skladovat ho jak před otevřením, tak i po otevření obalu, v chladničce v teplotě kolem 5°C. 

Výrobce

NOPTASTE s.r.o.
Lidická 316/28 (areál ICEC)
664 51 Šlapanice
Česká republika

Složení

Pekingské zelí
Bílá ředkev
Mrkev
Pórek
Jarní cibulka
Cibule
Česnek
Zázvor
Rýžová mouka
Sojová omáčka
Korejská pálivá paprika
Jablko
Cukr
Mořská sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota143 kJ/34 kcal
Tuky0.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy5.5 g
z toho cukry1.6 g
Bílkoviny1.9 g
Sůl0.8 g
Vláknina2.8 g

Alergeny

Ryby