Špenát Baby, vanička

125 g
41,90 Kč 335,20 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

8000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Baby špenát nemá příliš výraznou chuť, je měkký a jeho hlavní smysl se nalézá v tom, že vytváří v salátovém talíři objem.

Použití

Křehký a mladý jarní baby špenát patří spíše zasyrova do salátu. Jakmile baby špenát namícháte ještě s něčím křupavým (třeba s ledovým salátem) a s něčím chuťově výraznějším (například čekankou nebo rukolou), vznikne zajímavá směs. 

Když smícháte mladý baby špenát s horkou zálivkou, dojde k částečné ztrátě objemu, ale špenát přesto úplně nezavadne a neztratí svou nadýchanost a čerstvost.

Tip! Připravte si s námi rychlou teplou zálivku.

Plátky slaniny nakrájíme na drobné nudličky, jarní cibulku nebo šalotku taktéž nadrobno. Do rozpálené pánve se dvěmi lžícemi olivového oleje vsypeme slaninu s cibulkou a asi minutu restujeme. Přilijeme 4 ml vinného octa a 1 lžičku hořčice, rozmícháme a vaříme asi 2 minuty. Horkou zálivkou přelijeme salát a promícháme.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Umytý a osušený špenát vložte do čisté plastové krabice nebo skleněné misky. Na její dno nejprve rozložte pár vlhkých papírových utěrek, špenát, posléze opět zakryjte vrstvou vlhkých utěrek. Krabici nezavírejte ani nepřekrývejte fólií, špenát musí dýchat. Uložte do chladu, ale ne na dlouho.

Složení

Špenát baby
I. jakost