Mesclun mix salátů, vanička

125 g
39,90 Kč 319,20 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

3000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Směs šťavnatých a křupavých lístků minimálně pěti druhů salátů. Označení "mesclun" je mezinárodním kulinářským pojmem, znamenajícím mix baby salátů.

Použití

Kromě kombinací s různými druhy zeleniny vynikne listová zelenina jako příloha k masům nebo se dá rozmixovat do zdravého a osvěžujícího smoothie. 

Tip: Směs listových salátů se ovšem nejlépe hodí pro přípravu rychlého, jednoduchého salátu:

Do misky odměřte 2 lžíce dobrého vinného octa, přidejte sůl, pepř a jakékoli aromatické složky podle chuti – čerstvé nebo sušené bylinky, med, hořčice apod. Důkladně metličkou promíchejte. Poté pozvolna pomalým pramenem přilévejte olej a stále šlehejte – v misce se vám začne vytvářet krásně hustá krémová zálivka. Ochutnejte, případně dochuťte, jak uznáte za vhodné. Použít ji můžete hned, anebo ji také můžete nechat odpočívat a marinovat v chladničce. Před nalitím do salátu ji znovu krátce prošlehejte. Salátové listy umyjte, dobře osušte a nasypte do velké mísy. Nalijte na ně zálivku a jemně, avšak důkladně promíchejte, aby všechny listy byly pokryty jemným filmem. Míchejte jen nezbytně nutnou dobu, poté hned salát rozdělte na talíře, dozdobte další zeleninou nebo jinými ingrediencemi a ihned podávejte.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Očištěnou listovou zeleninu uložíme do skleněné misky nebo plastové krabice, kterou napřed vyložíme vlhkou papírovou utěrkou a salátové listy přikryjeme opět vlhkou utěrkou. Krabici nezavírejte ani nepřekrývejte fólií, salát musí dýchat. Uložte do chladu, ale ne na dlouho. Pokud je to potřeba, občas zvlhčete horní vrstvu utěrek.

Složení

Mesclun mix salátů
I. jakost