Ananas Sweet gold (cca 1 kg)

1 ks
Denní kontrola cen
57,90 Kč 57,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

2000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Pobřeží Slonoviny, Ekvádor,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Ananas je lahodné exotické ovoce. Má tlustou a tvrdou slupku, která může být žlutá, hnědá nebo i zelená. Jádro ananasu je žluté a má výtečnou vůni a chuť.

Na spodním řezu ananasu se může objevit vzdušná plíseň, která vzniká z důvodu změny vlhkosti při skladování a transportu do Evropy.

Použití

Ananas se většinou konzumuje čerstvý, hodí se na dopolední či odpolední svačinu. Ananas můžete použít do ovocných salátů, řezů, koktejlů nebo smoothie. Dají se z něho připravovat i teplé pokrmy, zejména se používá do exotických jídel. Kromě různých moučníků, závinů a jiných sladkých pokrmů můžeme ananas připravit i naslano.

Hodí se do zapékaných jídel, pod různé druhy mas, na pizzu, do rizota nebo jako příloha k masu. Ananas můžete smažit, zapékat i grilovat. Pokud ho ogrilujete, cukr v něm zkaramelizuje, zároveň si však zachová nakyslou chuť a je dokonalou přílohou k masové pečínce. Ananasovou šťávu můžete přidat do marinovací směsi na maso, která udělá z masa velmi křehký a libový plátek. 

Nechte se inspirovat recepty Romana Vaňka! Ananas můžete využít např. v receptu na grilovaný flambovaný ananas nebo grilovaný ananas.

Skladování

Zralý ananas se musí co nejrychleji spotřebovat. Nezralý ananas můžete nechat až dva týdny zrát. Skladujte při teplotě 10–15 °C.

Složení

Ananas
Kalibr 10