Site languages:ČeskyEnglish

Pražma královská kuchaná

Tento produkt již není v nabídce.
Kategorie:
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

Pražma královská je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři a ve východní části Atlantiku od jižní Anglie po Kanárské ostrovy. Staří Řekové tuto rybu zasvětili bohyni lásky Afroditě. Při lovu pražmy jsou nejčastěji používány pruty a vlečné sítě. Nejvíce exemplářů se uloví v Řecku, Turecku, Itálii a Severní Africe. Velké množství však pochází z akvakultur

Maso pražmy má velmi jemnou chuť, je bez kostí a jeho příprava je opravdu jednoduchou záležitostí. Hodí se hlavně ke grilování, smažení nebo pečení v krustě.

Použití

Vyzkoušejte tento recept na pečenou pražmu s česnekem a cintronem:

Důkladně očištěné, vyprané, vykuchané a šupin zbavené ryby osolíme uvnitř břišní dutiny a do každé vložíme 2 snítky tymiánu. Ryby potřeme na povrchu šťávou z citronu, obložíme česnekem nakrájeným na plátky a narovnáme je do pekáčku vytřeného olejem. Pražmy pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.
 

Skladování

Skladujte při teplotě 0-2°C.

Složení

ZPŮSOB PRODUKCE: Pochází z mořského chovu