- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou. Její drobná červená zrnka se před přípravou nemusí namáčet a přitom se uvaří velmi rychle.
V kuchyni má rozmanité použití - lze ji použít jako přílohu k masu, je vhodná do pomazánek, salátů či do polévky. Je vhodná k zahuštění polévek, gulášů či zeleninových jídel. Díky své neagresivní chuti se červená čočka dá kombinovat s řadou surovin, můžete ji připravit přírodně s kořenovou zeleninou, smíchat ji s rýží, pohankou nebo podusit třeba s bílým zelím.
Použití
Přebranou a propláchnutou čočku vsypeme do studené vody a vaříme doměkka. Solíme dle chuti před úplným změknutím. Červenou čočku není potřeba předem namáčet.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výrobce
Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota