Adveni

Adveni Bezlepkový chléb delikates semínkový

500 g
74,20 Kč 148,40 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

40+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sypká směs na pečení křupavého domácího chléba se semínky, který neobsahuje mléko, přidaný cukr, barviva ani lepek. Produkt je tak vhodný pro celiaky a pro ty, kteří vedou zdravý životní styl. Jedná se o směs s bezlepkovou moukou z chia, která je skvělou alternativou mouky pšeničné.

Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá, konopná a chia. Ano, počítáte správně – šest druhů semínek, která dohromady tvoří více než 30 % obsahu směsi! Možná to zní neskutečně, ale i při takovém množství „zrní“ si chléb uchovává jemnou chuť a kyprou texturu. Pokud i vy patříte k zákazníkům, kteří se nespokojí s průměrem a vždy vyžadují něco extra, pak je pro vás jako stvořený. Delikates, to je skutečná delikatesa mezi bezlepkovými semínkovými chleby!

Laboratorní testy prokázaly, že tato směs „dosáhne“ na tato výživová tvrzení:

  • s vysokým obsahem vlákniny
  • zdroj Omega-3 mastných kyselin
  • s nízkým obsahem cukru

Směs splňuje kritéria Česká cechovní normy a získala certifikaci a povolení nést její logo. Česká cechovní norma klade na výrobce vyšší nároky než legislativa, pro spotřebitele je tak garancí kvality.

Tato směs byla oceněna v soutěži o inovativní výrobek roku 2019, kterou vyhlašuje Potravinářská komora České republiky, a v jejíž porotě zasedají odborníci z vysokoškolských škol, výzkumných ústavů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a z Potravinářské komory ČR.

Použití

Balení obsahuje 500 g směsi na bezlepkový chléb Delikates semínkový, ke které se následně přidá 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

S bezlepkovou směsí si můžete chléb upéct v domácí pekárně či klasické troubě.

  • Návod k přípravě v domácí pekárně:

Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (max. 2 hodiny a 10 minut).

  • Návod k přípravě v klasické troubě:

Do skleničky nalijeme 40 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vody a připravený kvásek. Zhruba 5 minut hněteme do hladkého těsta. Nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.

Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku. Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě. Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

Zamražení čerstvého chleba

Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Tyto směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení. Aby vše dobře dopadlo, přinášíme vám několik rad, jak na to:

  1. Chléb zamrazujte co nejčerstvější, nikdy však teplý.
  2. Bochník nakrájejte nožem na pečivo na pravidelné tenké plátky (8–10 mm).
  3. Přichystejte si sáčky určené do mrazáku.
  4. Do každého sáčku vložte právě tolik plátků chleba, kolik bezprostředně po rozmrazení spotřebujete. Mezi jednotlivé plátky vložte čtverečky alobalu, snáze je tak při rozmrazování oddělíte od sebe.
  5. Ze sáčků vytlačte přebytečný vzduch, sáčky uzavřete a vložte do mrazáku. Takto zamražený chléb vydrží v mrazáku až 6 měsíců.
  6. Po vyjmutí z mrazáku chléb zbavte sáčku a jednotlivé plátky nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Pokud spěcháte, můžete je na chvilku vložit do středně vyhřáté trouby či mikrovlnky. Náš tip pro expres výsledek je vložit zmrzlé plátky chleba nakrátko do topinkovače.
  7. Ihned po rozmražení konzumujte.

O výrobci

Adveni je česká společnost, která se zaměřuje především na výrobu bezlepkových produktů, jako jsou například bezlepkové mouky, vločky, kaše či směsi na zdravé pečení. Podnik dále vyrábí ekologické prací prostředky, které jsou vyrobené z pečlivě vybraných surovin na přírodní bázi, výrobky jsou tak šetrné i k životnímu prostředí. 

Skladování

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Výrobce

ADVENI
664 64 Mělčany 64
Česká republika

Složení

Kukuřičný škrob
Směs semínek30 %
Slunečnicová semínka loupaná
Dýňová semínka loupaná
Lněná semínka zlatá
Lněná semínka hnědá
Konopná semínka loupaná
Bramborový škrob
Modifikovaný tapiokový škrob
Mleté výlisky ze semen chia
Šalvěj hispánská
Dextróza
Jedlá sůl
Emulgátor
Slunečnicový lecitin
Kmín drcený
Zahušťovadlo
E412 - Guma guar
Karobový prášek
Látka zlepšující mouku
E300 - Kyselina L-askorbová
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronová
Zobrazit vše

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1819 kJ/433 kCal
Tuky17 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.3 g
Sacharidy62 g
z toho cukry2.2 g
Bílkoviny8.1 g
Sůl2 g
Vláknina9.6 g

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Sezamová semena
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.