

MozzarellArt
MozzarellArt Scamorza
250 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Carefully selected and available exclusively to members
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Sýr Scarmoza ručně vyráběný podle italské receptury z českého nepasterovaného mléka.
Nejvýstižnějším názvem v češtině by byla zřejmě sušená mozzarella. Zrající cca 30 dní dokud nemá tu správnou chuť a konzistenci. Po výrobě zůstane scamorza naložená ve vodě se solí zhruba 3 až 5 hodin. Vnější vrstva se díky soli vytvoří ochranný filtr a vnitřek sýra poté zraje.
V Mozzarellart věří, že by sýry měly být vyrobeny pouze ze základních surovin (mléko, sůl a syřidlo) a díky tomu jsou schopni poskytovat produkty mimořádně vysoké kvality.

Použití
Ideální je ji dát na gril zhruba na 2 minuty, poté podávat například s bruschettami.
O výrobci
Mozzarellart je prvním výrobcem ručně vyráběné mozzarelly v Praze. Tento obchod a jeho koncept výroby je naprosto unikátní nejen v Praze, ale v celé České republice.
Motto, kterým se řídí zní: “Italská tradice, české mléko”. Jejich jedinečná receptura jim umožňuje vyrábět sýry, které mají výjimečnou kvalitu a čerstvost. Každý den vyrábí sýry různých druhů - mozzarella, burrata, ricotta, scamorza atd.
A ačkoliv má každý jinou chuť, jednu věc mají všechny společnou - jsou vyráběny bez použití konzervačních nebo jiných přidaných látek.

Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 2–4 °C.
Upozornění
Není vhodné pro těhotné ženy.
Výrobce
Mozzarellart
Bělehradská 237/11
Praha 4 - Nusle
Česká republika
Durability
Composition
| Mléko |
| Jedlá sůl |
| Syřidlo |
| Regulátor kyselosti |
| E330 - Kyselina citronová |
Allergens
| Milk |