TRMS BIO Plátky z kýty přeštíka na řízky

cca 330 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 197,00 Kč 589,00 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

Popis produktu

Plátky kýty na řízky z přeštického prasete chovaného pastevně v bio režimu na Biofarmě Sasov. Maso je za sucha vyvěšované jeden týden. Prasata vyrůstají v prasečích rodinkách, kde mají možnost sát mateřské mléko dokud je to baví, nemusí s nikým bojovat, nejsou oddělená od matky, nejsou dopována antibiotiky. Ideální na řízky, steaky, na grilování či uzení, vhodná i na minutky.

 

 

Příběh The Real Meat Society

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Proč děláte to, co děláte?

Jí a prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Proč si Paul vybral Rohlík?

„Díky Rohlíku máme možnost dostat naše masa na talíř i těm, kteří to do našeho řeznictví mají daleko. Celý proces od objednávky našich mas, přes zalistování až po závoz a předání zákazníkům je pro nás jednoduchý. Je to skvělá příležitost pro malé dodavatele.”