TRMS Bio kostní vývar

0,6 l
Od českého farmářePrémiová kvalita
Bez éček
149,00 Kč 248,33 Kč/l
Český původ na rohlíku
Kategorie:
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

Popis produktu

The Real Meat Society a Biofarma Sasov vás připravili bio kostní vývar - "organic bone broth"  Nic jiného než dva dny pomalu se vařící kosti do rozpadnutí a nic víc - všechno dobré v jednom šálku. Vývar z kostí je znám jako jedno z nejvíce výživných a zdravých jídel. Má vysoké procento minerálů (vápník, hořčík, fosfor, draslík) a amino kyselin. Je také jedinečným zdrojem bílkovin.

Želatina z kostí je velice lehce stravitelná pro lidský organismus a je také velice prospěšná pro stěny lidského střeva, napomáhá imunitě. Želatina také podporuje stravitelnost mléčných výrobků. Navíc v kostním vývaru jsou zbytky látek z pojiv a šlach obsahující chondroitin sulfat a glukosamin, aneb látky vyživující kloubní chrupavku, které jinak najdete v potravinových doplňcích. Vařením kostí želatina neztrácí na bohatosti výživových látek. Vývar výborně chutná. Můžete ho pít z šálku a "nakopnout" se energií to zimního dne. Vemte si ho do práce místo oběda z fastfoodu, břicho vám poděkuje. Náš vývar je vařen na Sasově, z kostí bio krav a bio přeštických prasat krmených místním krmivem a porážených na místě bez stresu a cestování. Vývar z kostí šťastných zvířat vás nakopne.. známe naše kosti:))

 

Příběh The Real Meat Society

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Proč děláte to, co děláte?

Jí a prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Proč si Paul vybral Rohlík?

„Díky Rohlíku máme možnost dostat naše masa na talíř i těm, kteří to do našeho řeznictví mají daleko. Celý proces od objednávky našich mas, přes zalistování až po závoz a předání zákazníkům je pro nás jednoduchý. Je to skvělá příležitost pro malé dodavatele.”

 

 

Trvanlivost

Obvyklá trvalivost od doručení nákupu: 17 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.

Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží, které je označeno jako last minute.

Složení

vývar z bio hovězí a bio vepřových kostí