TRMS BIO Vepřová kotleta s kostí z přeštíka

cca 320 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 168,00 Kč 529,90 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Kotleta s kostí z přeštického prasete chovaného pastevně v bio režimu na Biofarmě Sasov. Maso je za sucha vyvěšované jeden týden. Prasata vyrůstají v prasečích rodinkách, kde mají možnost sát mateřské mléko dokud je to baví, nemusí s nikým bojovat, nejsou oddělená od matky, nejsou dopována antibiotiky. Maso po rozbalení nechte několik minut „odpočinout“. Následně maso osušte (kuchyňským papírem). Předehřejte troubu na 160 stupňů.

Kotletky nasolte (nejlépe mořskou solí Moldon), rozehřejte pánev, když je teplá přidejte trocha oleje a kotlety prudce opečte na každé straně max. 2 min – musí být lehce hnědé.
Následně dejte péci do předehráté trouby – položte je na nakrájenou zeleninu – cibuli, pastiňák, mrkve, celé pórky (nebo překrojené na půlku), stroužky česneku ve slupce (záleží jen na Vašem výběru). Můžete také přidat pár snítek čerstvého koření – rozmarýn nebo tymián. Pečte 90 min. V polovině pečení podlijte skleničkou bílého vína či ještě lépe jablečného cidru.


Přeštíci jsou výhradně české plemeno vyznačující se vyšším podílem tuku. Maso jako takové je chuťove velmi nadprůměrné a měli byste ho vyzkoušet.

 

 

Příběh The Real Meat Society

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Proč děláte to, co děláte?

Jí a prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Proč si Paul vybral Rohlík?

„Díky Rohlíku máme možnost dostat naše masa na talíř i těm, kteří to do našeho řeznictví mají daleko. Celý proces od objednávky našich mas, přes zalistování až po závoz a předání zákazníkům je pro nás jednoduchý. Je to skvělá příležitost pro malé dodavatele.”

 

 

Trvanlivost

Obvyklá trvalivost od doručení nákupu: 8 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.

Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží, které je označeno jako last minute.