Ředkev bílá

cca 0,6 kg
32,90 Kč 54,83 Kč/kg
Země původu: Holandsko,

Popis produktu

Ředkev pochází z Číny a Přední Asie. Prošla celou řadou šlechtění, do Evropy  se dostala počátkem našeho letopočtu. Za syrova má více vitaminu C, než citrusové plody, obsahuje značné množství vitaminu E, vitaminy skupiny B, beta karoten a z minerálních látek hlavně draslík, sodík, vápník a hořčík. Jako většina druhů zeleniny obsahuje značné množství vlákniny.

Použití

Ředkev se více používá ve studené kuchyni, zejména v salátech a pomazánkách. Též je často různě upravována, zejména v asijské kuchyni.  
Bramborový nákyp s bílou ředkví: tvrdý sýr si přichystáme předem a nastrouháme jej na jemném struhadle. Očištěné brambory a ředkev nakrájíme na kolečka a postupně vrstvíme do vymazané zapékací mísy. Každou vrstvu posypeme grilovacím kořením, zalijeme trochou smetany a zasypeme trochou nastrouhaného sýra. Větší část sýra necháme na posypání nejvyšší vrstvy, aby se při pečení hezky roztekl. Pečeme zhruba 60 min. při teplotě 200 °C.

Skladování

Uchovávejte v ledničce, kde vydrží týden až deset dní.

Složení

Ředkev bílá