Kokosový nápoj má jemné kokosové aroma a je vhodné pro osoby trpící alergií na mléko živočišného původu. Je jednou z běžných surovin využívaných v thajské kuchyni. Požívá se k přípravě thajských jídel - kde slouží ke zmírnění pálivosti, ale i do kávy a čaje. Často se ale také využívá v indické kuchyni při přípravě některých koktejlů.
Kokosová šťáva | 52 % |
Pitná voda | |
Zahušťovadlo | |
E412 - Guma guar | Škodlivost |
Emulgátor | |
E435 - Polyoxyethylensorbitanmonostearát | Škodlivost |
Stabilizátor | |
E466 - Karboxymethylcelulóza | Škodlivost |
Oxid siřičitý a siřičitany |
Energetická hodnota | 701 kJ/169 kcal |
Tuky | 15 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12.4 g |
Sacharidy | 6.8 g |
z toho cukry | 1.8 g |
Bílkoviny | 1.8 g |
Sůl | 0.07 g |
Vláknina | g |