Zafran

Zafran rýže basmati

5 kg
486,80 Kč 97,36 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

1000+ zákazníků má v Oblíbených

Kategorie:
Země původu: Pákistán,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Super basmati rýže – extra dlouhozrnná, kvality třídy A, se vyznačuje extra dlouhým štíhlým kvalitním zrnem. Shalamar Premium rýže Basmati se ponechává zrát celé dva roky v silech, čímž se plně rozvine její chuť a charakteristická vůně připomínající oříšek.

Při vaření se nelepí, je snadno a rychle stravitelná. Je vynikající nejen jako příloha k exotickým pokrmům.

Použití

Jeden díl rýže Basmati properte ve vodě, přidejte do hrnce 2 díly vody a sůl (dle vlastní chuti). Přiveďte k varu a poté přesuňte na nejmenší plotýnku, kde nechte rýži pomalu probublávat zhruba 12 až 15 minut. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout, neotvírejte víko, protože se sníží intenzita vůně a před podáváním ji nakypřete vidličkou.

Vyzkoušejte tento chutný recept na kuřecí kousky v rýži basmati:

Očistíme kuřecí prsa a nakrájíme je na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem. Pak vmícháme kousky masa a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezbělá. Směs ochutíme kurkumou, kari kořením, římským kmínem a koriandrem. Vše ještě asi 2 minuty opékáme. Pak přisypeme rýži, podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne a nenasákne všechen vývar. Nakonec do pokrmu vmícháme kešu oříšky a nasekanou nať koriandru, prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí. Vhodnou přílohou je lehký zeleninový salát.

Skladování

Uchovávejte v hermeticky uzavíratelných nádobách na suchém a čistém místě, bez přímého slunečního záření. 

O výrobci

Společnost F.W.Tandoori s.r.o. byla založena roku 1992 s cílem zaplnit v té době prázdné místo na českém trhu – segment asijských gastronomických specialit. Tato rodinná a ryze česká společnost začala na počátku své činnosti dovážet z Anglie širokou škálu indických koření a kořenících směsí.

Postupně rozšiřovala počet položek na základě požadavků zákazníků, v té době především nově vznikajících restaurací a specializovaných obchodů. V roce 2017 společnost oslavila již 25 let svého působení  na českém trhu.

Výrobce

F.W. Tandoori s.r.o.
252 28 Vonoklasy 155
Česká republika

 

 

Složení

Rýže100 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1540 kJ/367 kCal
Tuky0.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy78.4 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny8.5 g
Sůl0 g
Vláknina g