PROBIO Bulgur pšeničný

500 g
BIO
42,90 Kč 85,80 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Bulgur je známý asi 4000 let. Při jeho tvorbě použil člověk jednu z prvních zpracovatelských technologií (vyčištěné zrno se po ošetření párou vysuší, pak se hrubě drtí a třídí). Je oblíbený především v oblastech Středního východu, kde se využívá na přípravu pilafu, různých zeleninových salátů (tabbouleh), zeleninových nebo masových jídel (falafel, kibbeh). Cení se jeho jednoduchá a rychlá příprava a oříšková chuť. Příprava: Bulgur důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, vařte v poměru 1:2 (bulgur:voda). Zalijte vařící vodou, přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 min a 20 min nechte dojít.

Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.

Složení

SLOŽENÍ: Pšenice bio.

ALERGENY: Výrobek obsahuje lepek.