Křepelka

380 g
169,90 Kč 447,11 Kč/kg
Země původu: Francie,

Křepelčí maso je vysloveně delikatesou. Jedná se o maso, které je velmi málo kalorické s malým obsahem tuku.

Střílejí se na honech nebo tažné se lapají do sítí. Rozšiřují se však také umělé odchovy, převážně křepelky polní.

V balení 2 kusy křepelky.

Použití

Křepelka patří na sváteční stoly, křepelčí maso je skvostným kulinářským zážitkem.

Křepelky s nádivkou jsou opravdovou pochoutkou: křepelky osolíme ze všech stran, tvrdší rohlíky nakrájíme na malé kousky, zalijeme rozšlehanými vejci, rozpuštěným máslem a necháme chvíli stát. Přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, sůl, prolisovaný česnek, nadrobno nasekané bylinky (libeček, petrželka, tymián, koriandr, saturejka, pažitka...) a vše dobře promícháme. Křepelky naplníme připravenou směsí a nakonec každou zabalíme do plátku anglické slaniny, aby maso při pečení příliš nevyschlo. Křepelky naskládáme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme při teplotě přibližně 170 °C, dokud nebudou pěkně zlaté. Podáváme nejlépe s novými vařenými brambory.

Skladování

Uchováváme v chladu a spotřebujeme co nejdříve.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Křepelka