Rohlik.cz

Popis produktu

Žitné zrno se používalo při pečení chleba nebo pro přípravu kaše. Podobně jako ostatní obiloviny je vhodné jako příloha, samotné nebo např. v kombinaci s rýží, do masových a zeleninových směsí (výborné je např. s opraženou cibulkou a se zeleninou). Podobně jako jiné obiloviny je i žito vhodné k nakličování. Naklíčené žito má svěží a šťavnatou chuť a zajímavě doplní jakýkoliv pokrm. Příprava: Žito důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, nasypte do hrnce se studenou vodou, osolte a přidejte kapku oleje. Vařte pod poklicí bez míchání. Po 30 min je zrno křupavé, po 60 min rozvařené a vhodné do pomazánek. Po uvaření nechejte 5 min. dojít.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.

Složení

SLOŽENÍ: Žito bio.

ALERGENY: Výrobek obsahuje lepek.

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny.
Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací nebo použitím.

Váš košík je prázdný.

Jak účtujeme zboží na váhu?

Cena zboží s poznámkou „cca“ je pouze orientační. Zaplatíte za skutečnou hmotnost zboží.

Pokud platíte kartou, případný rozdíl vám bude po doručení nákupu vrácen zpět na účet.

Pokud platíte hotově, kurýr vám sdělí výslednou cenu.

Ale nebojte, žádný velký rozptyl okolo přibližné hmotnosti neobdržíte.

Pokračovat v nákupu

×