Přihlásit Můj účet

Zapomenuté heslo na Rohlik.cz

Pro obnovení hesla zadejte email na který jste se zaregistrovali.


Nabídka
0
0 Kč
Popis produktu

Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Sushi se stalo oblíbeným po celém světě nejen pro svoji netradičnost, ale také výživovou hodnotu. Sushi se vyrábí z rýže nišiki, která se uvaří a ještě teplá se smíchá s omáčkou sušinoko. Po vychladnutí této základní ingredience se používá jako hlavní přísada sushi. Důležitou součástí jsou také syrové ryby různých druhů. V západní kultuře je sice obvyklé konzumovat ryby převážně tepelně upravované, syrové ryby jsou však pro zdraví prospěšnější.

Kromě ryb se k výrobě sushi používají také krevety, chobotnice, sépie, kaviár, mořské řasy, houby, avokádo a zelenina. Sushi je tak zdrojem mnohých, pro lidské tělo důležitých látek – kvalitních bílkovin, nenasycených kyselin, jódu, proteinů a minerálů. Na druhou stranu obsahuje málo tuku a kalorií, hodí se proto i pro dietnější stravování. Obecně lze říci, že Japonci se dožívají vysokého věku, je možné, že i konzumace kvalitního jídla v podobě sushi na tom může mít svůj podíl.

Uchovejte v chladu 4–6 °C Před konzumací nechte 10 minut odstát v pokojové teplotě.

Složení

6 ks Sake maki ( losos, rýže, řasa, voda, ocet, cukr, sůl ) 6 ks Kappa maki ( okurka, sezam, rýže, řasa, voda, ocet, cukr, sůl ) 6 ks Kani maki ( krabí tyčinka, rýže, řasa, voda, ocet, cukr, sůl ) Sojová omáčka – voda, sojové boby, pšenice, sůl Wasabi ( kořen wasabi, voda) Nakládaný zázvor ( zázvor 66,7%, voda, sůl, okyselující E260,E330, konzervační E202, sladidla E951,E954, E955, barviva E163

Alergeny: 4,10

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací.