Šmajstrla Pohanková krupice

400 g
39,90 Kč 99,75 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Pohanková krupice je nejhruběji namleté pohankové zrnko. Pohanka pro výrobu pohankové krupice je loupaná mechanicky. Toto zpracování je šetrné a vede k zachování výživových hodnot pohanky.
Pohanková krupice je zdrojem vitamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Pohanka je přirozeně bezlepková potravina, která je rovněž lehce stravitelná. Pohanková krupice a využití v kuchyni: Pohanková krupice zcela nahradí hrubou mouku pšeničnou nebo klasickou krupičku. Celiaci jej mohou použít k přípravě dětských kaší, těsta do halušek, knedliků, lívanců, moučníků a jiných.

Určeno k tepelné úpravě.

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

Složení

Pohanková krupice

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1470 kJ/350 kcal
Tuky1.8 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.62 g
Sacharidy73.8 g
z toho cukry0.8 g
Bílkoviny7.4 g
Sůl0.01 g
Vláknina0 g