Rohlik.cz

Popis produktu

Pažitka se hodí jak do studených, tak do teplých pokrmů, do nichž se ale vždy přidává až po uvaření, aby se jemné aroma nevytratilo. Ve studené kuchyni ji lze použít tam, kde je cibule příliš silná nebo jako alternativa pro vyložené odpůrce cibule.

Tato bylinka se hodí zejména do salátů a dresinků, pomazánek, do polévek, ale i k jakémukoli masu, na posypání brambor, rýže nebo všemožných kaší a těstovinových jídel. Velmi často se kombinuje s vejci na jakýkoli způsob.

Sklizeň pažitky se provádí seřezáváním listů. Pro další růst listu je nezbytné ponechat alespoň 5cm. Pažitka vydrží v lednici čerstvá poměrně dlouho. Dá se ale i mrazit. Sušení se příliš nedoporučuje, protože aroma se sušením ve větší míře ztrácí. Výjimečně se připravuje i pažitkový olej. Kromě listů se dají jíst i květy. Díky jejich růžové barvě se využívají k dekoraci studených pokrmů a salátů."

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny.
Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací nebo použitím.

Váš košík je prázdný.

Jak účtujeme zboží na váhu?

Cena zboží s poznámkou „cca“ je pouze orientační. Zaplatíte za skutečnou hmotnost zboží.

Pokud platíte kartou, případný rozdíl vám bude po doručení nákupu vrácen zpět na účet.

Pokud platíte hotově, kurýr vám sdělí výslednou cenu.

Ale nebojte, žádný velký rozptyl okolo přibližné hmotnosti neobdržíte.

Pokračovat v nákupu

×