Slide 1 of 2

Titbit Císařský hrášek, vanička

180 g
Momentálně vyprodáno
Očekáváme v úterý.
Upozornit na e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Keňa,

Mangetout můžeme konzumovat syrový, ale pro jeho méně sladkou chuť je lepší tepelně upravený.

Císařský hrášek neboli mangetout patří stejně jako cukrový hrášek mezi odrůdy, u které se konzumují celé lusky se semeny, je však o mnoho plošší. Jeho lusky jsou jasně a sytě zelené, dlouhé cca 4–6 cm. Oblíbený je v asijských zemích, především v čínské kuchyni.

Použití

Připravují se z něj polévky, přílohy, dále se podává s rýží, těstovinami nebo v salátech. Hojně se využívá také ve studené kuchyni a častou kombinací je hrášek s karotkou nebo zrny cukrové kukuřice.

Vyzkoušejte tento recept na Těstoviny s císařským hráškem, rajčaty a bazalkou:

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Na másle v hrnci opékejte na mírném ohni cca 15 minut omyté lusky hrášku, osolte, opepřete. Mezitím na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek a přidejte cherry rajčata. Na rozpálené pánvi opečte dozlatova krůtí filety, osolte, opepřete. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte k nim máslo a zakysanou smetanu, důkladně promíchejte. Servírujte vše dohromady s lístky čerstvé bazalky. 

Skladování

Čerstvý hrášek má velmi krátkou dobu trvanlivosti, proto jej zkonzumujte co nejdříve.

 

 

Složení

Císařský hrášek