Rohlík BEZ KOMPROMISU

Rohlik.cz Máta v květináči

1 ks
42,70 Kč 42,70 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Cena pro Premium: 36,29 Kč
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Máta je velmi oblíbenou bylinkou s větrovou a svěží chutí. V lidovém názvosloví se můžete setkat s názvy pepřová máta, balšám či větrové koření. Za její domovinu je považována Anglie, dnes je však rozšířena po celém světě.

  • Váha zelené hmoty: 20+ g/ks.

Pár slov od máty …

Vyrostla jsem na Moravě, abych udělala váš den chutnějším. Doma ze mě sundejte obal, který prosím zrecyklujte. Pravidelně mě zalévejte zespodu, dopřejte mi dostatek světla, pokojovou teplotu nad 12 °C a nenechte mě dlouho čekat na naše společné vaření. Já z vás za to udělám pravého gurmána.

Použití

Čerstvá máta má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Skvěle doplňuje chuť jehněčího masa, ryb a plodů moře. Svým výrazným aroma dodává svěží chuť koktejlům, ovocným i zeleninovým salátům, zmrzlinám a dalším sladkým pokrmům. Čaj připravený z čerstvých listů máty je výborný a osvěžující.

Mátu můžete kombinovat i s dalšími bylinkami. Rozumět si bude třeba s estragonem, libečkem, saturejkou nebo bazalkou.

O výrobci

Lidé z Bylinky.cz pro vás pěstují bylinky na Znojemsku v jednom z nejmodernějších skleníků v Evropě už od roku 2012. Základy firmy stojí na úctě k životnímu prostředí. V boji proti škůdcům nasazují jejich přirozené predátory a výtažky z rostlin. Téměř stoprocentně využívají obnovitelné zdroje energie a k zavlažování používají výhradně dešťovou vodu.

Kam s obalem? 

Složení

Máta v květináči