El Dorado

El Dorado Rum 12 YO dárkové balení 40%

0,7 l
Tento produkt je určen starším 18 let.
829,90 Kč 1 185,57 Kč/l

Doručení už do 60 minut

400+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Guyana,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Prémiový třtinový rum. Základ El Dorado rumu 12 YO je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still). Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy stařené 12 a více let.

Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky a jsou používány starší dubové sudy po bourbonu. El Dorado 12 YO je středně hluboké zlatavé barvy, s velmi atraktivní vůní cukrové třtiny, medu, karamelu a hrozinek. V chuti je krásně bohatý, vyvážený a vyzrálý, s tóny kůže, koření a pomerančové kůry. Po počátečním nasládlém charakteru přichází nádherný suchý dozvuk. Velmi elegantní a vzrušující rum.

Použití

Je ideální pro dlouhé hloubavé popíjení.

O výrobci

Guayana v indiánském jazyce znamená “země s velkým počtem řek”. Není divu, když 8,5% jejího území pokrývají právě řeky. Rozkládá se mezi Venezuelou, Surinamem, Brazílií a Atlantickým oceánem v Jižní Americe. Přestože je součástí pevniny, oficiálně patří ke Karibiku. Klima v Guayaně je rovníkové - teplé ale příjemné po velkou část roku (průměrná teplota ve stínu 27°С). Demerara Distillers zpracovává pouze tu nejlepší cukrovou třtinu z Guyany a rumy El Dorado jsou vyráběny podle několik století starého receptu.

Základem pro výrobu rumu El Dorado je melasa, která se zředí vodou, přidají se kvasinky a při kontrolované teplotě 28–32°C probíhá fermentace. Následuje unikátní sudová kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze společnost Demerara Distillers. Po destilaci následuje staření rumů v dubových sudech. Díky jedinečnému způsobu destilace a použití výhradně melasy jako základu tvoří El Dorado rum samostatnou kategorii karibských rumů – Demerara. Tím je také dána jejich obecná charakteristika: velmi aromatické, s plným tělem a bohatou chutí
 

Skladování

Optimální způsob skladování lahví je ve tmě při teplotě do 20 °C v kolmé poloze.

Výrobce

Demerara Distillers Europe B.V. Ankersmidplein
2 Zaandam
1506 CK Nizozemsko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 983 dní.

Složení

Obsah alkoholu40 %
Destilát z cukrové třtiny