Titbit

Titbit Cukrový hrášek, vanička

180 g
77,80 Kč 432,22 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Keňa, Egypt, Peru,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Cukrový hrášek patří do skupiny zahradních hrášků pěstovaných výhradně pro zelené lusky a nedozrálá šťavnatá semena. Lusky zelené barvy jsou drobné, cca 4–6 cm dlouhé, velmi křehké a šťavnaté. Semínka jsou velmi sladká a mají jemnou chuť, stejně jako jejich slupka.

Použití

Lusky konzumujeme úplně celé, není třeba je zvlášť čistit, pouze odštípneme špičky. Jsou vynikající syrové, jemně povařené (nejlépe jen v páře) nebo krátce osmahnuté na másle či olivovém oleji. Hodí se do salátů, nebo jako doplněk teplých pokrmů. Lusky můžeme tepelně upravit s houbami, chřestem, klíčky, mladou mrkví či baby kukuřicí a použít je jako přílohu k různým pokrmům. Lusky by se neměly upravovat příliš dlouho, aby nebyla zničena jejich chuť.

Tip! Připravte si s námi jednoduchý, vynikající salát.

Lusky blanšírujte 3–5 minut v osolené vařící vodě, poté hrášek sceďte a přelijte ledovou vodou, nechte dobře okapat. Světlá sezamová semínka orestujte na sezamovém oleji s máslem. Okapaný hrášek dejte do mísy, přidejte čerstvý, nastrouhaný zázvor a pokapejte olejem se sezamovými semínky. Posypte černými sezamovými semínky, promíchejte a hned podávejte.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Uchovávejte v chladničce až po dobu jednoho týdne v uzavřeném plastovém sáčku.

Složení

Cukrový hrášek