Mini kuřátko

450 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

145,90 Kč 324,22 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Francie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Jarní kuřátka mívají nažloutlé, velmi křehké a jemné maso. Za typickou barvou údajně stojí kukuřičná směs, jíž jsou krmena. Jedná se o kuřecí specialitu, přímo lahůdku pocházející z francouzských farem.

Mini kuřátka jsou asi 4–6 týdnů stará, váží 400–500 g. 

Použití

Mini kuřátka jsou nejvhodnější pečená. Vyzkoušejte recept na pečené francouzské kuřátko.

Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z citrónu, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Vzniklou hmotou potřeme celá kuřátka zvenku i zevnitř. Do každého kuřátka dáme hrst posekaných bylinek podle chuti - bazalka, libeček, tymián, petrželka kudrnka a 2 čtvrtky podélně přepůleného citrónu. Kuřátkům svážeme nožičky a vložíme na máslem vymazaný pekáč křidélkama vzhůru. Pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 190 °C, po 15 minutách podlejeme horkou vodou a pečeme dalších 15 minut do zalotva, otočíme jej a pečeme ještě dalších 30 minut, aby nám zezlátlo i z druhé strany. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Jako příloha je dobrá např. bramborová kaše politá výpekem z kuřátka.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Drůbeží maso