Savo

Savo Original dezinfekční prostředek

1,2 l
79,90 Kč  104,90 Kč*
66,58 Kč/l
Doporučená cena

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Savo original odstraňuje 99,9 % bakterií.  

Tradiční výrobek, ideální na podlahy, kuchyně, sanitární předměty a sanitární keramiku, ale také dětské hračky a další omyvatelné povrchy v domácnosti. Likviduje bakterie, viry, řasy a mikroskopické houby.

  • dezinfekce vody, povrchů a vody ve studních
  • likviduje bakterie, viry, řasy a houby
  • ideální na podlahy, kuchyně a sanitární povrchy
  • bezpečná i pro čištění hraček
  • vhodná i pro dezinfekci bazénů

Použití

Přípravek lze použít jako celosezonní mikrobicidní a protiporostový přípravek pro provoz bazénů. Používejte i jako šokovou dávku. Při použití se řiďte návodem na obalu výrobku.

  • Dezinfekce podlah, kuchyňského a hygienického náčiní a sanitární keramiky. Použijte roztok z 1 l přípravku Savo Original a 9 l vody. Doba působení: 30 minut. Silné znečištění nejprve mechanicky odstraňte. Hračky, předměty a plochy, které přichází do styku s potravinami, opláchujte po 30 minut pitnou vodou.
  • Dezinfekce pitné vody ve studnách: Dávkujte 40 ml (1 uzávěr) na 2 m³ pitné vody. Dávku přípravku Savo Original nejprve rozmíchejte v 9 l vody (např. v kbelíku), a poté zkrápějte vodní hladinu studny. Po 30 minutách je voda dezinfikována a současně dochází k rozložení účinné látky.
  • Dezinfekce vody v bazénech: Lze použít jako celosezónní mikrobicidní a protiporostový prostředek pro provoz bazénů. Koupat se je možné po 30 minutách od aplikace přípravku.
  • Iniciační dávka: Pro první zachlorování bazénu dávkujte 160 ml Savo Original na 3 m³ vody. Dávku nejprve rozmíchejte v 9 l vody (např. v kbelíku), a pak vlijte po částech do bazénu.
  • Udržovací dávka: Pro běžnou dezinfekci a udržení správné koncentrace volného chloru v bazénu dávkujte 80 ml přípravku Savo Original na 3 m³ vody každé 2–3 dny. Při déletrvajících teplotách vzduchu nad 25 °C a trvalém slunečním svitu je vhodné aplikovat udržovací dávku denně.
  • Šoková dávka: Při výskytu řas, dlouhodobém horkém počasí nebo zvýšeném provozu dávkujte jednorázově 240 ml Savo Original na 3 m³ vody.

Savo Original má bezpečnostní uzávěr. Stlačte na vyznačených bočních plochách a odšroubujte. 

1 uzávěr = 40 ml.

O výrobci

Holandsko-britská společnost Unilever je dodavatelem výrobků pro osobní péči a péči o domácnost, potravin a nápojů. Výrobky dodává do 190 zemí světa. Pod Unilever patří například značky Hellmann’s, Knorr, Magnum, Algida, Lipton, Knorr, Rexona nebo Dove.

Skladování

Skladujte vždy na suchém a před přímým slunečním světlem chráněném místě při teplotách 5–25 °C a mimo dosah dětí.

Upozornění

Způsobuje těžké poleptání kůže a poškození očí. Vysoce toxický pro vodní organismy. Může být korozivní pro kovy. Nepoužívejte společně s jinými výrobky. Uchovávejte mimo dosah dětí. Uchovávejte pouze v původním obalu. Zabraňte uvolnění do životního prostředí. Uniklý produkt seberte. Zamezte vdechování aerosolů. Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle/obličejový štít. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku. Obsahuje: chlornan sodný, hydroxid sodný.

Při styku s kůží (nebo s vlasy): Veškeré kontaminované části oděvu okamžitě svlékněte. Opláchněte kůži vodou/ osprchujte.

Při zasažení očí: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Necítíte-li se dobře, volejte toxikologické informační středisko/lékaře.

První pomoc: Při nadýchání odstranit zdroj expozice, zajistit postiženému přívod čerstvého vzduchu, udržovat jej v klidu (zabránit fyzické námaze včetně chůze).

Tekutý přípravek s bělícím účinkem. Nepoužívejte na kovové a smaltové povrchy, tkaninu, kůži, dřevo, gumu. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku.

Výrobce

Unilever ČR spol. s r.o.
Voctářova 2497/18
180 00  Praha 8 – Libeň
Česká republika

Standardní věty o nebezpečnosti:

H290 Může být korozivní pro kovy.

H314 Způsobuje těžké poleptání kůže a poškození očí.

H410 Vysoce toxický pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky.

Pokyny pro bezpečné zacházení:

P102 Uchovávejte mimo dosah dětí.

P234 Uchovávejte pouze v původním obalu.

P273 Zabraňte uvolnění do životního prostředí.

P280 Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle/obličejový štít.

P303 PŘI STYKU S KŮŽÍ (nebo s vlasy):

P361 Veškeré kontaminované části oděvu okamžitě svlékněte.

P353 Opláchněte kůži vodou/osprchujte.

P305 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ:

P351 Několik minut opatrně oplachujte vodou.

P338 Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.

P310 Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO nebo lékaře.

P391 Uniklý produkt seberte.

P501 Odstraňte obal v souladu se zákonem o odpadech.

Účinná látka: chlornan sodný 47g/kg (4,7%)