BIO Jehněčí Rump Steak od TRMS

cca 200 g
Od českého farmáře
cca 198,00 Kč 999,00 Kč/kg
Kategorie:
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Jehněčí a skopové maso milujeme. Jehňata a ovečky se pasou na Šumavě nebo v okolí Králíků ve východních Čechách. Jsou stále venku a žijí pohromadě s rodinou.  

I naše jehněčí je za sucha vyvěšené, takže stejně jako u ostatního – nesnažte se ho moc uchucovat. Bohatě stačí trocha čerstvých bylinek.

Skladujte při teplotě 0-7°C

 

 

Příběh The Real Meat Society

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Proč děláte to, co děláte?

Jí a prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Proč si Paul vybral Rohlík?

„Díky Rohlíku máme možnost dostat naše masa na talíř i těm, kteří to do našeho řeznictví mají daleko. Celý proces od objednávky našich mas, přes zalistování až po závoz a předání zákazníkům je pro nás jednoduchý. Je to skvělá příležitost pro malé dodavatele.”