Chilli Rawit – pálivost 8, sáček

50 g
35,90 Kč 718,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko, Maroko, Holandsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Chilli papričky Rawit dorůstají velikosti 2–3 cm a jsou poměrně ostré (dosahují pálivosti 100.000–225.000 Scovilleho jednotek).

Použití

Velmi oblíbené jsou papričky k přípravě různých studených i teplých omáček, past a dochucovadel. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru – používá se často v Indonésii, Malajsii na Srí Lance a v jižní Africe. Používá se jako dochucovadlo, dip nebo dresink.

Další populární pastou je tzv. Harissa – směs chilli papriček a česneku, typická pro severní Afriku, především Maroko, Tunisko a Alžír. Někdy jsou přidávány také další přísady: koriandr, olivový olej, rajská jablíčka, kumin a další. Nejčastěji se používá k ochucení pokrmů.

Častá je kombinace chilli papriček a koriandru, který jejich chuť a výraznost výborně doplňuje a „ladí“.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Červené chilli můžete využít např. v receptu na fazolové chilli.

O výrobci

Společnost Titbit vznikla v roce 2000 a začala s pěstováním čerstvých bylinek v květináči, postupně se jejich nabídka rozšířila o bylinky řezané, chilli, exotické ovoce a další méně tradiční druhy zeleniny a čerstvého koření. Dnes zásobuje širokou síť obchodních řetězců v ČR a SR.

Posledním projektem této společnosti je hledání produktů, které umožní zpracovávat alespoň část velkého množství ovoce a zeleniny, které pro svou nevzhlednost nebo zralost končí v bio odpadu. Připravuje s partnery pálenky, cibulová čatní, chilli pasty a další produkty podobného charakteru.

Upozornění

Chilli papričky by se nikdy neměly konzumovat vcelku – mohly by způsobit i závažné poškození trávicího traktu!

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

TITBIT s.r.o.
Pobřežní 16/18
186 00 Praha 8 
Česká republika

Složení

Chilli Rawit
Pálivost 8
I. jakost