Chilli Habanero – pálivost 9, sáček

50 g
40,80 Kč 816,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko, Maroko, Holandsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Jedná se o jednu z nejpálivějších a nejrozšířenějších paprik na světě. Habaneros mají velice aromatickou vůni a chuť. Tato dekorativní paprička dorůstá velikosti 2–6 cm. 

Použití

Paprička Habanero i přes vyšší pálivost si najde své příznivce a místo v řadě pokrmů. Z těchto chili papriček se vyrábějí dokonalé studené i teplé omáčky, pasty a dochucovadla. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru, nebo pasta Harissa – směs chilli papriček a česneku, typická pro severní Afriku. Častá je kombinace s koriandrem, olivovým olejem, rajčaty a další. Uplatní se také při zavařování a sušení.

Tip! Připravte si s námi jednoduchou domácí Habanero omáčku.

Papričky opláchneme a odstraníme semínka a necháme trochu oschnout. Zvážíme a přidáme cca 10 % soli a 10 % vinného octa. Vše rozmixujeme ve vhodném mixeru. Omáčku naplníme do malých lahviček nebo skleniček a necháme minimálně týden odpočinout. Habanero omáčka se hodí na marinování kuřecího, vepřového masa a hovězího masa. Ale i jako příloha zejména ke kuřecímu masu. Při manipulaci s touto chilli papričkou používejte rukavice. 

Přejeme dobrou chuť.

O výrobci

Společnost Titbit vznikla v roce 2000 a začala s pěstováním čerstvých bylinek v květináči, postupně se jejich nabídka rozšířila o bylinky řezané, chilli, exotické ovoce a další méně tradiční druhy zeleniny a čerstvého koření. Dnes zásobuje širokou síť obchodních řetězců v ČR a SR.

Posledním projektem této společnosti je hledání produktů, které umožní zpracovávat alespoň část velkého množství ovoce a zeleniny, které pro svou nevzhlednost nebo zralost končí v bio odpadu. Připravuje s partnery pálenky, cibulová čatní, chilli pasty a další produkty podobného charakteru.

Skladování

Papričky skladujte v chladu a suchu – ideálně v chladničce v pootevřeném sáčku.

Výrobce

TITBIT s.r.o.
Pobřežní 16/18
186 00 Praha 8 
Česká republika

Složení

Chilli Habanero
Pálivost 9
I. jakost