
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Chitarini
330 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvé chitarini od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
Chitarini jsou na povrchu perforované, někteří říkají "chlupaté", a proto na sebe výborně nabalují omáčky. Nestane se vám tedy, že sníte pastu a omáčka zůstane na dně talíře.
- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Tip! Připravte si chitarini na způsob Aglio olio peperoncini:
Na studenou pánev nalijte olivový olej, mezitím si nakrájejte česnek na tenká kolečka, nasekejte feferonku a petrželovou nať. Vše dejte na pánev a asi minutu opékejte. Do 1,5 litru vroucí osolené vody vložte rozpletené čerstvé chitarini a promíchejte. Vařte 2 až 3 minuty, do pánve dejte trochu vody z těstovin, přidejte chitarini a vše společně promíchejte. Nakonec zastrouháme parmezánem a je hotovo.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Pšeničná semolin. mouka z tvrdé pšenice | 60 % |
| Pasterované vejce | 2 % |
| Pitná voda | |
| Rýžová mouka | 20 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1160 kJ/277 kCal |
| Tuky | 1.36 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.38 g |
| Sacharidy | 52.5 g |
| z toho cukry | 2.28 g |
| Bílkoviny | 11.3 g |
| Sůl | 0.057 g |
| Vláknina | 2.92 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Vejce |