čerstvá pasta

Čerstvá pasta Chitarini

330 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY

Prémiová kvalitaChlazenéOd českého farmáře
70,90 Kč 214,85 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Čerstvé chitarini od českého výrobce.

Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

Chitarini jsou na povrchu perforované, někteří říkají "chlupaté", a proto na sebe výborně nabalují omáčky. Nestane se vám tedy, že sníte pastu a omáčka zůstane na dně talíře. 

  • Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
  • Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
  • Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.

Tip! Připravte si chitarini na způsob Aglio olio peperoncini: 

Na studenou pánev nalijte olivový olej, mezitím si nakrájejte česnek na tenká kolečka, nasekejte feferonku a petrželovou nať. Vše dejte na pánev a asi minutu opékejte. Do 1,5 litru vroucí osolené vody vložte rozpletené čerstvé chitarini a promíchejte. Vařte 2 až 3 minuty, do pánve dejte trochu vody z těstovin,  přidejte chitarini a vše společně promíchejte. Nakonec zastrouháme parmezánem a je hotovo.

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. 

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. 

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 3 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pšeničná semolin. mouka z tvrdé pšenice60 %
Pasterované vejce2 %
Pitná voda
Rýžová mouka20 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1160 kJ/277 kCal
Tuky1.36 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.38 g
Sacharidy52.5 g
z toho cukry2.28 g
Bílkoviny11.3 g
Sůl0.057 g
Vláknina2.92 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.