
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Ravioli s hovězím na červeném víně
330 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvé ravioli s hovězím na červeném víně od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
Jsou naplněny hovězím masem, které je upečeno s kořenovou zeleninou na červeném víně. Po vychladnutí je rozemleto a plněno do tenkého plátu těsta.

- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Podáváme je s oblíbenou omáčkou nebo dresinkem. Nakonec posypeme sýrem a ozdobíme lístky bazalky.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Složení těstovin | |
| Pšeničná semolinová mouka | |
| Pitná voda | |
| Rýžová mouka | 5 % |
| Pasterovaná vejce | 20 % |
| Složení náplně | |
| Hovězí maso | 80 % |
| Vepřové maso | 20 % |
| Kořenová zelenina | |
| Parmezán |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1060 kJ/253 kCal |
| Tuky | 4.18 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.35 g |
| Sacharidy | 32.3 g |
| z toho cukry | 1.49 g |
| Bílkoviny | 19.6 g |
| Sůl | 0.378 g |
| Vláknina | 2.79 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Vejce |
| Celer |