Šalotka banánová, síť

250 g
Vyprodáno. Očekáváme v sobotu.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika, Německo, Francie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Banánová šalotka je podlouhlá odrůda, charakteristická tím, že se vytváří větší množství drobných cibulek v trsu v barvě mědi, které jsou jemnější a lehce nasládlé chuti, než klasická cibule. 

Použití

Šalotka je oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. U nás se používá za syrova v salátech, Hodí se jako dekorace hotových pokrmů. Šalotku využijete jak při přípravě grilovaného a pečeného masa, tak i zvěřiny nebo ryb. Můžeme ji použít do omáček, polévek – jednoduše všude, kde se používá i cibule.

Lahůdkou je nakládaná šalotka ve sladkokyselém nálevu, pomalu pečená v tuku nebo lehce povařená. 

Tip: Vyzkoušejte s námi cibulky na bílém víně.

Oloupané cibulky vcelku osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Zaprášíme moukou, podlijeme vínem a vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zeleným kořením. Podáváme k masu. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Skladujte na suchém a temném místě při teplotě 2–3 °C.

Složení

I. jakost