Café Montaña

Café Montaña Colombia San Agustín mletá káva

250 g
204,40 Kč 817,60 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

90+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Kolumbie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Káva od skupiny farmářů z vyhlášené pěstitelské oblasti v okolí městečka San Agustín v úpatí mohutných Kordiller v Kolumbii.

Zrnka z těchto horských farem mají jemné krémové tělo, a ucítíte v nich sladkou chuť karamelu

  • Země: Kolumbie
  • Region: Huila
  • Farma: společenství drobných farmářů
  • Chuť: plné krémové tělo, jemná chuť, podtóny karamelu
  • Příprava: pro jakoukoli přípravu, od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu

Původ

Zrnka pochází od skupiny farmářů v okolí městečka San Agustín na severozápadě regionu Huila, jedné z nejvyhlášenějších kávových oblastí Kolumbie. Farmy se ve zdejším prostředí rozkládají po svazích mohutných kolumbijských Kordiller, kde mají díky stálým klimatickým podmínkám ty nejvhodnější možné podmínky pěstování. Nadmořská výška pro pěstování se zde pohybuje v rozmezí od 1.700 do 1.950 m.n.m.

Region Huila se v posledních několika letech stal jedním z hlavních kávových regionů Kolumbie Huila je rozdělena do tří zón: severní, centrální a jižní. V každé z těchto zón se pěstuje kávovník arabica, a celkově se zde tak kávou živí na 70.000 lidí. Káva z tohoto regionu je specifická sladkými podtóny, příjemně nízkou aciditou a intenzivní vůní.

Jedním z farmářů, z jehož farmy La Hacienda tato káva pochází, je Segundo Omar Curan. Kultivaci kávovníků se spolu se svou rodinou věnuje celý svůj životFarma La Hacienda se rozkládá na 6 hektarech na rozhraní centrálních a východních horských hřebenů Kordiller. Zrnka zpracovávají mokrou cestou a následně suší na slunci na své farmě. Zrnka se zde sklízí dvakrát do roka, skládají se z odrůd kávovníku Arabica Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení 83,5 bodů. Ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou.

Pražení

Každá káva vyžaduje speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku, ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. Café Montaña zná dokonale každé zrnko, které projde jejich pražírnou.

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží, a kávy vždy pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Kávu pro vás praží a ručně balí v Hradci Králové každý den.

Použití

Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

O výrobci

Café Montaña je pražírna výběrové kávy. Kávu si dováží sami přímo od farmářů z těch nejvyhlášenějších kávových oblastí v Kolumbii. Praží výběrové jednodruhové kávy, ale i perfektně vyvážené jednodruhové směsi. Firma se také zabývá dovozem výběrových zelených káv z Jižní Ameriky. Sháníte-li kvalitní kávu, Café Montaña je správnou volbou!

Skladování

Po otevření zamezte přístupu vzduchu použitím znovuuzaviratelného zipu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Výrobce

CAFÉ MONTANA, s.r.o.
Piletická 486
Hradec Králové
50341

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 330 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 120 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mletá káva
100 % arabica