Slide 1 of 2

BIO Mango k dozrání 1ks

300 g
BIO
69,90 Kč 233,00 Kč/kg
Země původu: Ekvádor,

Sladké mango v BIO kvalitě k dozrání. Mango je dozrálé na 45 - 50 %, na ideální stupeň zralosti je potřeba počkat 2 - 3 dny.

Mango je šťavnaté tropické ovoce s výraznou chutí i vůní. Plody jsou různé barvy, velikosti i tvarů. Od zelené, přes žlutou až po červenofialovou. 

Toto tropické ovoce má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů, vitaminu C, E a betakarotenu. Všechny jsou nezbytné pro imunitní systém a chrání lidké tělo před volnými radikály a stárnutím buněk. Mango patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu B6. 

Jak ho jíst?

  1. Rozkrájet podélně na tři kusy a ty na dva (mimo kus s peckou) vydloubat lžičkou
  2. Rozkrájet podélně na tři kusy a ty na dva (mimo kus s peckou) rozkrájet na ježka
  3. Oloupat mango do spirály a ukusovat
  4. Oloupat mango jako banán a ukusovat

Použití

Mango je nejlepší konzumovat čerstvé samotné, nebo přidané do ovocného salátu. Z manga v plné zralosti doslova vytéká šťáva. Mango může být tepelně upravováno. Bývá používáno jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Mango je také vhodné k přípravě kompotů nebo zavařenin.

Ochutnejte zdravý a chutný salát z manga a avokáda připravený podle následujícího postupu:

Avokádo i mango očistíme a nakrájíme na větší měsíčky. Zálivku připravíme z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Všechny ingredience smícháme a přidáme salátové listy. Nakonec hotový salát posypeme piniovými oříšky a můžeme podávat. 

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2 - 4 °C.

Složení

Bio mango