Slide 1 of 2

Cibule žlutá "ošklivka", síť

1,5 kg
Momentálně vyprodáno
Upozornit na e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Dejte s Rohlíkem šanci „ošklivé“ zelenině, která by se jinak vyhodila. Jednotlivé kusy cibule jsou velikostně nevyrovnané a tvarově různorodé. 
Žlutá cibule je nejběžnější druh cibule a nejvíce se používá. Cibule pochází ze západní Asie, prokazatelně ji pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Vedle chleba byla hlavní potravou. Cibule kuchyňská se pěstuje v mnoha různých odrůdách, lišících se tvarem i barvou. Cibule je bohatá na vitamíny C, P, B1 a B2, z nerostných látek obsahuje vápník a fosfor. Cibuli bychom měli hodně používat, protože zdravější bylinu nenajdeme. Má močopudné účinky, hojí rány a pomáhá proti chřipce a nachlazení a také při zánětu v krku.

Použití

Žlutá cibule se právem nazývá královnou zeleniny, její výrazná a štiplavá chuť má všestranné využití v české i světové kuchyni. Bez ní nejde připravit žádný základ na guláš, omáčku nebo vývar. Syrová žlutá cibule se dá použít jak do různých salátů, na tlačenku nebo třeba do oblíbených utopenců či nakládané zeleniny a hub, ale nejvíce jednoznačně kraluje v teplé kuchyni. Od ostatních druhů cibule se odlišuje hlavně tím, že se vydrží delší dobu vařit i při vysokých teplotách, a zachová si nejvíce chuti.

Skladování

Uchovávejte v temnu, suchu a chladu.

Složení

Cibule žlutá
Kalibr 35/80
II. jakost