Pitahaya (dračí ovoce), bílá dužina (cca 300 g)

1 ks
145,90 Kč 145,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Ekvádor, Vietnam,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Pitahaya červená je tropickou superpotravinou, která je populární zejména v Asii. Je balena do banánového listu, bez plastového obalu.

Dužnina pitahaye je bílá, velmi šťavnatá, mírně nasládlá nevýrazné chuti připomínající meloun. Dužina je bez tužších vláken.

Tento sladký plod kaktusu je texturou podobný kiwi. Chuťově se také podobá tomuto zelenému ovoci skříženému s melounem. Semínka mají jemně oříškovou chuť.

Použití

Pro její méně výraznou chuť ji doporučujeme servírovat vychlazenou a ochucenou šťávou z limetky nebo jako doplněk k vyrázným ingrediencím. Aby vynikl její dekorativní vzhled, podáváme ji podélně rozříznutou nebo krájenou jako meloun. Semínka mají příjemnou oříškovou chuť a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, které však tělo vstřebá pouze tehdy, když jsou semínka rozkousána.

Tip! Z pitahayi si můžete připravit tzv. Pitahaya bowl.

Mraženou pitahayu rozmixujte spolu s banánem, lesním ovocem a trochou kokosového mléka. Přelijte do misky a podávejte s nakrájeným ovocem, semínky a ořechy jako zdravou snídani nebo svačinu.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Na kuchyňské lince můžete pitahayu skladovat asi 3 dny, v chladničce v plastovém sáčku vydrží asi 2 týdny. Po rozkrojení vydrží v chladničce v plastovém sáčku jen velmi krátce, proto je lepší ji v takovém případě skladovat nakrájenou na kostičky v mrazáku.

Složení

Pitahaya (dračí ovoce)