Titbit

Baby chřest zelený, vanička

200 g
149,90 Kč 749,50 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

2000+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Peru,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Chřest má svou typickou lehce nahořklou chuť, je křehký a zároveň křupavý.

Použití

Baby chřest není třeba loupat, stačí pouze oříznout spodní části stonků (tam, kde byl řez) a chřest lehce propláchnout vodou. Pozor na manipulaci – pokud chcete, aby chřest zůstal vcelku, je třeba s ním zacházet velmi opatrně, je opravdu křehký a snadno se láme. 

Před vařením můžeme z chřestu udělat pomocí provázku malou „otýpku“, abychom jej pak při vyjmutí z vody nepoškodili nebo jej nemuseli vytahovat jednotlivě. Baby chřest stačí povařit velmi krátce v osolené vodě. Výborný je vařený, jemně dušený, osmahnutý, grilovaný, ale i čerstvý v salátech. Lze jej přidávat do těstovin, polévek i k masu, skvěle se hodí k rybám a mořským plodům, ke smetaně, šunce a dalším jemným přísadám.

Tip! Začněte ráno se zeleným chřestem.

Osmahněte na kapce oleje, dochuťte pepřem, solí a k tomu si udělejte volské oko. Jak na volské oko? Potřeme si pánev omastkem (máslem, olejem) a na středním plameni necháme tuk rozpálit. Poté na pánev rozklepneme opatrně vajíčko. Volské oko je hotové, když bílek ztuhne. Podáváme na housce, chlebu či bagetě.

Přejeme dobrou chuť.

Vyzkoušejte recepty přímo u nás na webu od Romana Vaňka! Můžete vyzkoušet jak tradiční přípravu, a to chřest s holandskou omáčkou nebo si z chřestu můžete uvařit lahodnou chřestovou polévku či si připravit lahodný salátek s chřestem.

Skladování

Skladujte při teplotě okolo 5 °C.

Složení

Baby chřest zelený