Postupně uvolňujeme doručovací sloty nejvěrnějším zákazníkům, kteří od nás dostali Premium účet na týden zdarma. Ostatní zákazníci si mohou objednat na další dny, případně počkat na uvolnění slotů, pokud je naši věrní zákazníci nevyužijí. Nákup si také můžete vyzvednout v den objednání zdarma u nás ve skladu na Praze 6.
Slide 1 of 2

Romanesco 1ks (cca 600g)

1 ks
Momentálně vyprodáno
Očekáváme v neděli po 11h.
Upozornit na e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Holandsko,

Ochutnejte romanesco jemné chuti, které se svým vzhledem podobá květáku a brokolici.

Jedlá část má žlutozelenou barvu. Nezaměnitelný je pyramidální tvar a spirálovité uspořádání vrcholků, které vynikají matematickou přesností. Romanesco je zelenina bohatá na vitamín C, B9, kyselinu listovou, vlákninu a karoten. 

Věděli jste, že ...?

Zmínka o této působivé rostlině se poprvé objevila v 16. století v severní Itálii na pobřeží Jadranu pod názvem broccolo romanesco.

Použití

I když se dá romanesco jíst i syrové, doporučujeme alespoň krátkou tepelnou úpravu. Velice chutný je jen krátce opečený na másle. Neztratí tím většinu vitamínů, které v romanescu jsou, ale získá navíc zajímavější chuť.

V kuchyni se používá podobně jako květák nebo brokolice. Hodí se nejen jako příloha, ale i do nákypů, k zapékání, na přípravu polévek a dalších zeleninových pokrmů.

Připravte si výbornou polévku z romanesca a brokolice.

Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibulku. Mezitím si rozeberte romanesco a brokolici na menší růžičky. K měkké cibulce přidejte romanesco a brokolici, prolisovaný česnek a koření. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Brambory nakrájejte na malé kostičky a spolu se zbylými růžičkami je uvařte do měkka. Polévku rozmixujte a přidejte dvě lžíce smetany. Podávejte s opečenými bramborami.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Skladujte v chladničce.

Složení

Romanesco - květolice