Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Ochutnejte romanesco jemné chuti, které se svým vzhledem podobá květáku a brokolici.
Jedlá část má žlutozelenou barvu. Nezaměnitelný je pyramidální tvar a spirálovité uspořádání vrcholků, které vynikají matematickou přesností.
Věděli jste, že ...?
Zmínka o této působivé rostlině se poprvé objevila již v 16. století v severní Itálii na pobřeží Jadranu pod názvem broccolo romanesco.
Použití
I když se dá romanesco jíst i syrové, doporučujeme alespoň krátkou tepelnou úpravu. Velice chutný je jen krátce opečený na másle.
V kuchyni se používá podobně jako květák nebo brokolice. Hodí se nejen jako příloha, ale i do nákypů, k zapékání, na přípravu polévek a dalších zeleninových pokrmů.
Tip! Připravte si s námi výbornou polévku z romanesca a brokolice.
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibulku. Mezitím si rozeberte romanesco a brokolici na menší růžičky. K měkké cibulce přidejte romanesco a brokolici, prolisovaný česnek a koření. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Brambory nakrájejte na malé kostičky a spolu se zbylými růžičkami je uvařte do měkka. Polévku rozmixujte a přidejte dvě lžíce smetany. Podávejte s opečenými bramborami.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Skladujte v chladničce.
Složení
Romanesco - květolice |