Lozano-Červenka

Lozano-Červenka Olivový olej, odrůda Arbequina

500 ml
Prémiová kvalita
267,70 Kč 535,40 Kč/l

Doručení už do 60 minut

90+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Exkluzivní šťáva z oliv odrůdy Arbequina pocházející z olivových hájů česko-španělské rodiny Lozano-Červenka z oblasti Jaen. Jemná a zároveň intenzivní sametová chuť po zeleném jablku, mandlích, s odstíny po čerstvě nakrájených bylinkách. V ústech sladká ovocná chuť s příjemně aromatickým zakončením. Olej pochází ze sklizně listopad/prosinec 2022.

Arbequina je odrůda ovocné, jemně nasládlé chuti, jejíž použití je spíše ve studené kuchyni. Její plody jsou malé, ale obsahují velké množství oleje. Z tohoto důvodu se tato odrůda využívá hlavně na výrobu olivového oleje, ale malá část sklizně se používá i na nakládané olivy.

Použití

Tento olej má využití spíše ve studené kuchyni. Ideální pro přípravu salátů.

O výrobci

Eva Červenková ze Středokluk si vzala šarmantního Španěla Carlose Lozano a mezinárodní jméno bylo na světě. Carlos dříve pracoval jako stavař, krize ve španělském stavebnictví ho ale přinutila obor opustit. Když se tehdy naskytla možnost koupit olivový háj, neváhali. Mezi olivovníky ostatně vyrůstal a nápad se líbil i Evě, které na českém trhu chyběl kvalitní olivový olej za přijatelnou cenu. Spojili se s Carlosovým bratrem, který rovněž vlastní olivovníky, a pustili se do výroby. První várky oleje vozili Eva a Carlos do České republiky jen pro sebe a co zbylo, rozdali přátelům. Kladné odezvy je ale brzy přesvědčily, že má smysl nabídnout olej i dál. Přesvědčila je o tom také Lída, sestra Evy, která pomohla se založením firmy a přišla s myšlenkou prodávat olej na farmářských trzích.

Skladování

Chraňte před přímým slunečním světlem a vysokými teplotami, do 20°C.

Upozornění

Případný zákal nebo usazeniny vznikají podchlazením oleje během skladování a při pokojové teplotě se zase spolehlivě rozpustí.

Výrobce

Kancelář a obchod BARCELO MANUFACTURE s.r.o.
Kladenská 4
252 68 Středokluky
Česká republika

Složení

Olivový olej
Acidita0.11 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota kJ/815 kCal
Tuky100 g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g
Vláknina0 g