Pak Choi, balení 2ks

2 ks
Bez éček
27,90 Kč 13,95 Kč/ks
Kategorie:
Země původu: Česká republika, Holandsko,

Popis produktu

Pak choi je rostlina příbuzná mangoldu, která pochází z Číny a dá se pěstovat celoročně. Využívá se zejména v asijské kuchyni. Mimo skvělé chuti a křupavosti dodá pokrmům také mnoho cenných látek, např. vitamíny skupiny B, vitamíny C a K, betakaroten, antioxidanty, z minerálů pak vápník, draslík, železo a hořčík. Pak choi má protisklerotické a protinádorové účinky, čistí organismus a pomáhá trávení. Tato zelenina navíc obsahuje jen velmi málo kalorií a napomáhá hubnutí. Pak choi patří mezi půvabný druh exotické zeleniny. Jde o druh noblesního čínského zelí s krátkými masivními stonky světlé zelené až bílé barvy s krásně lesklými, bohatými, hladkými zelenými listy. Listy a zvláště bílé hladké stonky mají hezkou texturu a jsou křupavé a jejich chuť se pohybuje někde mezi zelím, kapustou a špenátem, je dokonce trochu nasládlá.

Použití

Používá se v nejrůznějších kuchyňských úpravách. Nejlepší je konzumovat pak choi v syrovém stavu, zachová si tak nejvíce cenných látek. Syrové listy můžete přidat do již zmíněných zeleninových salátů nebo do smoothies. Pak choi se dá kombinovat třeba s melounem, avokádem a citronovou nebo octovou zálivkou. 

Při tepelném zpracování mají listy tendenci rychle vadnout. Před použitím je proto na několik minut vložíme do misky s vroucí vodou a následně je na minutu ponoříme do ledové vody a osušíme. Pak choi poté můžeme dále využít při zapékání, grilování, dušení, smažení, ale i při přípravě polévek. Velmi vhodná je kombinace česneku a zázvoru.

Skladování

Uchovávejte ve vlhkém prostředí při teplotě ideálně kolem 3°C.

Složení

Pak Choi
I. jakost