Čerstvá pasta Fusilli Mini

Tento produkt již není v nabídce.
Kategorie:
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

Čerstvé mini fusilli od českého výrobce.

Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. 

Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná?

  • Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která jegumová a na povrchu až gelová.
  • Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů
  • Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
  • Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.

Tip! Připravte si fusilli na způsob Al Pangrattato: 

Fusilli uvaříme, následně scedíme a jemně přelijeme olivovým olejem. Rozehřejeme si pánev a přidáme cca 2-3 lžíce olivévého nebo oleje z ančoviček. Na pánev přidáme strouhanku a promícháme ji v oleji. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, nahrubo nasekaný tymián (může být i sušený), chili podle chuti a ančovičky bez oleje. Vše důkladně promícháme a čekáme, až se ančovičky doslova "rozpustí" (cca 4 minuty) - proto si je raději naporcujte na menší kousky. Poté přidáme uvařené fusilli a vše promícháme. Na závěr přidáme šťávu z 1/2 citrónu podle chuti a můžeme podávat.

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. Nepoužívají žádné konzervanty ani emulgátory, vše je stoprocentně čerstvé.

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Složení

Pšeničná semolin. mouka z tvrdé pšenice60 %
Pasterované vejce2 %
Pitná voda
Rýžová mouka20 %

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.