-27 %

Zacapa

ZACAPA Centenario Solera Gran Reserva 23 40 %

0,7 l
Tento produkt je určen starším 18 let.
Akce do 31. 3.
1 199,00 Kč  1 649,00 Kč
1 712,86 Kč/l

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Guatemala,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vyvážený, jemný rum Zacapa Centenario Solera Gran Reserva 23.

Charakteristika:

  • Vůně: Sladký začátek s vůní karamelu, vanilky, kakaa a máslového bonbonu. Pokračuje sherry tóny karamelizovaných pražených para ořechů a opečených lískových oříšků, které doplňuje karamel, banán a sušený ananas.
  • Chuť: Komplexní, velkorysá a plná. Začíná hloubkou sušeného ovoce a meruněk, přechází do kořeněného dubu, muškátového oříšku, kůže a tabáku s tóny kávy a vanilky, vyvážené s nádechem skořice a zázvoru.
  • Závěr: Komplexní s medovým máslem, kořeněným dubem a sušeným ovocem.
  • Obsah alkoholu: 40 %

Rumy zrají v sudech, které se předtím používaly při zrání amerických whisky, sherry Oloroso, vín Pedro Ximenez a koňaků. Tajemství značky Zacapa spočívá v pomalém zrání a stárnutí, které probíhá v nadmořské výšce 2 300 metrů ve svěžím, chladném vzduchu guatemalských hor. Tak se další dosahovat výjimečného vyvážení skvělých aromat a lahodných chutí.

Ocenění

V lednu 2012 zařadila Světová asociace luxusu (World Luxury Association) značku Zacapa mezi „100 nejhodnotnějších luxusních značek světa“.

Použití

Tento rum se může pít jak samotný, tak může být i součástí různých drinků a koktejlů. Zkuste si doma připravit známý koktejl Bahama Mama podle následujícího postupu:

Budete potřebovat tyto ingredience: 1,5 cl tmavého rumu; 1,5 cl Malibu; 1,5 cl grenadiny; 3 cl pomerančového džusu, 3 cl ananasového džusu.

Do vysoké sklenice vložte kostky ledu tak, aby se do sklenice vešly všechny ingredience. Dobře rozmixujte, dokud nevznikne tříšť, poté přelijte do sklenice Hurricane Glass. Ozdobte plátkem pomeranče a servírujte.

O výrobci

Industiras Licoreras sídlí v malebném městě Zacapa v Guatemale. Rum nese odkaz mayské civilizace, která dodnes ovlivňuje umění, kulturu a jazyk. Na lahvích se nacházejí tradiční pletené řetízky, které jsou ručně pletené, takže každá láhev je svým způsobem originál. 

Destilerie Zacapa používá pro výrobu Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny. Zacapa zraje v jednom z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů, a to v nadmořské výšce 2 333 m. n. m., nazývaném "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. Zejména díky průměrné teplotě 16,66 °C, která zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.

Skladování

Skladujte při teplotách 5-24 °C, vlhkost do 70%. Chraňte před sluncem.

Výrobce

Añejos de Altura,
S.A.Kilómetro 16,5
Carretera Roosevelt
4-81 Zona 01,
Mixco, Guatemala

 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 962 dní.

Složení

Destilát z cukrové třtiny
E150d - Amoniak sulfitový karamel
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.