Floria

FLORIA Substrát na rajčata a papriky Otoč a sázej!

40 l
Max. 5 ksPrémiová kvalita
269,90 Kč 6,75 Kč/l

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Floria substrát nabízí přímo revoluční způsob, jak si vypěstovat zdravé a chutné plody rajčat a paprik bez použití pěstební nádoby.

Svým jedinečným složením vytváří rostlinám dokonalé podmínky pro jejich zdravý růst a bohatý rozvoj kořenů. Je ideální pro pěstování všech druhů rajčat, paprik nebo jiné zeleniny přímo v obalu.

Je speciální směsí bílé a černé rašeliny, kokosových vláken, bentonitu a obohacen přírodním hnojivem. I když nemáte zahrádku či zahradu, můžete si nyní vykouzlit kousek přírody třeba na balkóně nebo terase. Tento substrát nabízí přímo revoluční způsob, jak si vypěstovat zdravé a chutné plody rajčat a paprik bez použití pěstební nádoby.

  • Obsažená kokosová vlákna – prodlužují životnost substrátu a zajišťují jeho ideální provzdušnění
  • Obsažený bentonit – poutá živiny a později je podle aktuální potřeby rostlin uvolňuje. Zvyšuje tak schopnost substrátu přijímat obsažené živiny v maximální míře.

Použití

Použití na balkóně či terase pro pěstování přímo v obalu – Otoč a sázej! Vhodné také pro pěstování v nádobách nebo ve volné půdě.

Způsob použití:

1. Pěstování přímo v obalu – Otoč a sázej!

Umístěte obal na určené místo a otočte ho tak, aby zadní strana byla orientovaná nahoru. Prořízněte řezákem nebo nožem uhlopříčně 2 vyznačené čtverce. V těchto místech odeberte cca 1 hrst substrátu. Do vytvořené prohlubně vysaďte rostlinu, dosypte odebraným substrátem a lehce přimáčkněte. Zalijte a následně udržujte substrát dostatečně vlhký.

2. Pěstování v nádobách

Při výsadbě rostliny do pěstební nádoby nebo květináče nasypte substrát do výšky cca 2/3 a vložte rostlinu. Dosypte substrát a lehce přimáčkněte. Řádně zalijte, aby došlo ke spojení původního balu s novým substrátem. 

3. Výsadba na záhonech

Při výsadbě na záhonech udělejte odpovídající jamku, na dno nasypte trochu substrátu, zasaďte rostlinu a kořenový bal obsypte substrátem a přitlačte. Řádně zalijte a během vegetačního období udržujte substrát přiměřeně vlhký.

O výrobci

Agro CS je ryze českou společností, založenou v roce 1992. V té době navázala na činnost Agropodniku Česká Skalice, který sloužil zemědělcům v oblasti poradenství, skladování a aplikace hnojiv. Pro svůj rozvoj Agro CS v následujících letech využilo odborných zkušeností a znalostí a v roce 1994 rozšířilo své aktivity o výrobu substrátů a malobalení hnojiv. Tuto činnost nadále systematicky rozšiřovalo a v současné době patří ve střední a východní Evropě k předním výrobcům substrátů, hnojiv a travních osiv.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

AGRO CS a. s.
č. p. 265
552 03 Říkov
Česká republika